Program Tazkirah Maulidur Rasul

Ditulis pada .

K. Terengganu, 07 NOVEMBER 2019 - Program bersama semua kakitangan Pejabat Dewan Undangan mendengar tazkirah Maulidur Rasul yang disampaikan oleh Ustaz Ismail bin Osman di Bilik Mesyuarat Pejabat Dewan Undangan Negeri Terengganu.

Rasullullah SAW seorang insan yang memiliki cinta agung yang tulus dan sejati terhadap umatnya.Sebagai muslim,kita hendaklah sentiasa berselawat kepada Nabi Muhammad SAW antara salah satu cara membuktikan kecintaan kita kepada Nabi SAW.Riwayat Imam Muslim daripada Abu Hurairah, ‘ Sesiapa yang berselawat ke atas aku sekali,Allah berselawat kepadanya sepuluh kali’.

Turut berkesempatan juga menyampaikan hadiah Pertandingan ‘Jom Sihat’ anjuran Kelab Kakitangan Pejabat Dewan Undangan Negeri Terengganu. Pertandingan yang bertujuan untuk mempromosikan gaya hidup sihat kepada semua kakitangan pejabat DUN dan pada waktu yang sama memberikan motivasi untuk kakitangan berusaha bagi mendapatkan berat badan yang ideal.

Ini merupakan suatu inisiatif yang terpuji yang dilakukan oleh pihak pengurusan kelab kakitangan dan sangat molek diteruskan pada masa akan datang.Kesihatan yang baik,akan menghasilkan mutu kerja yang cemerlang